KookworkshopsLezingen & webinarsProeverijen

Over deze kartrekker

Lotte Vermeer studeerde gezondheidswetenschappen en zorgmanagement en werkte acht jaar als organisatieadviseur in de zorg. In 2016 besloot ze het roer om te gooien en rondde ze de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition af. Sindsdien werkt ze als kok, receptontwikkelaar en plantaardig inspirator.

In 2021 verscheen haar kookboek Lots of Vega, waarin ze laat zien hoe lekker en toegankelijk de onbewerkte plantaardige keuken kan zijn. Haar missie is helder: mensen weer in contact brengen met écht eten.

De voedseltransitie in de zorg vormt voor Lotte de perfecte verbinding tussen haar achtergrond en haar huidige werk. Ze traint keukenteams, organiseert proeverijen en begeleidt inspiratiesessies. Steeds weer ervaart ze hoe waardevol het is om zorginstellingen te laten zien dat plantaardige voeding niet alleen gezond en duurzaam is, maar ook verrassend lekker.

“Het is helemaal geen straf om dit te eten!” – bewoner

Foto's

Lots of Vega
Lotte van Cleef Vermeer-5
"Lotte Vermeer is kok, receptontwikkelaar en plantaardig inspirator. Na een loopbaan als organisatieadviseur in de zorg volgde ze haar passie voor voeding en bracht in 2021 haar kookboek Lots of Vega uit. Met trainingen, proeverijen en inspiratiesessies helpt ze zorginstellingen bij de voedseltransitie. “Het is helemaal geen straf om dit te eten!” – bewoner "

Andere kartrekkers

IMG_8680
tmp-profile1

Anja Hermanus-Schröder

In kookworkshops, proeverijen en kookdemo's laat Anja ervaren hoe makkelijk en lekker een puur plantaardige maaltijd kan zijn.
Photo: Nichon Glerum
5962ED9A-56C8-4703-93F3-EB563C23B84E

Pepijn Schmeink

Duurzaam, lokaal en plantaardig zijn voor mij synoniem voor een toekomstbestendige keuken.
tmp-image1
sharon

Sharon de Miranda

Sharon maakt gerechten uit alle windstreken. Met haar Nederlandse moeder, Surinaamse vader en een half Indische oma, komen smaken van...