Lotte Vermeer studeerde gezondheidswetenschappen en zorgmanagement en werkte acht jaar als organisatieadviseur in de zorg. In 2016 besloot ze het roer om te gooien en rondde ze de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition af. Sindsdien werkt ze als kok, receptontwikkelaar en plantaardig inspirator.
In 2021 verscheen haar kookboek Lots of Vega, waarin ze laat zien hoe lekker en toegankelijk de onbewerkte plantaardige keuken kan zijn. Haar missie is helder: mensen weer in contact brengen met écht eten.
De voedseltransitie in de zorg vormt voor Lotte de perfecte verbinding tussen haar achtergrond en haar huidige werk. Ze traint keukenteams, organiseert proeverijen en begeleidt inspiratiesessies. Steeds weer ervaart ze hoe waardevol het is om zorginstellingen te laten zien dat plantaardige voeding niet alleen gezond en duurzaam is, maar ook verrassend lekker.
“Het is helemaal geen straf om dit te eten!” – bewoner