KookworkshopsLezingen & webinarsProeverijen

Over deze kartrekker

Ik ben Pauline Appelboom en vind het ontzettend leuk om betrokken te zijn bij de oprichting van Caring Chefs. Ik werk momenteel als jeugdarts in Amsterdam en zie dagelijks hoe belangrijk gezonde voeding is op de groei en ontwikkeling van kinderen.

Ik heb naast geneeskunde ook gezondheidswetenschappen gestudeerd, met een master in Nutrition & health. De afgelopen jaren heb ik verschillende banen gehad als arts (oa militair arts, leefstijlarts, psychiatrie en de bedrijfsgeneeskunde) waarin voeding en leefstijl als rode draad doorheen liepen.

In 2022 heb ik tijdelijk het roer omgegooid en ben ik de kookopleiding Plant-Based Culinary Arts bij Le Cordon Bleu in London gaan volgen, omdat ik naast wetenschappelijke kennis ook wilde leren hoe je gezonde voeding lekker klaar maakt. Als je mensen gezond wil laten eten, dan moet je zorgen dat het gezonde eten ook lekker is. Momenteel probeer ik alle kennis en kunde te bundelen en wil ik mij als jeugdarts inzetten voor een gezonde leefomgeving voor kinderen. Ik hoop als Caring Chef een steentje daaraan bij te kunnen dragen door kinderen te inspireren met kooklessen en kennis over gezond eten.

Tot slot ben ik sinds enkele jaren boardmember voor de Green Food Foundation, een NGO die voedingsadvies geeft in ontwikkelingslanden. Hiervoor ben ik afgelopen januari in Nepal geweest en dit heeft nogmaals het belang van goede voeding voor mij onderstreept. Het was verbazingwekkend hoe we voor hetzelfde geld met enkele simpele aanpassingen, zoals het vlees vervangen door peulvruchten, van de lunch een volwaardigere maaltijd konden maken. Ik streef ernaar dat we dit ook in de zorg kunnen bereiken door steeds meer de transitie te maken naar overwegend plantaardige, lekkere en gezonde voeding.

Foto's

M.D. + MSc Nutrition & Health + leefstijlarts
IMG_0750
"Ik heb naast geneeskunde ook gezondheidswetenschappen gestudeerd, met een master in Nutrition & health. In 2022 heb ik tijdelijk het roer omgegooid en ben ik de kookopleiding Plant-Based Culinary Arts bij Le Cordon Bleu in London gaan volgen, omdat ik naast wetenschappelijke kennis ook wilde leren hoe je gezonde voeding lekker klaar maakt. "

Andere kartrekkers

c6d2bf8c-5f95-433d-a59d-bd6fcddf7cf9
5962ED9A-56C8-4703-93F3-EB563C23B84E

Pepijn Schmeink

Duurzaam, lokaal en plantaardig zijn voor mij synoniem voor een toekomstbestendige keuken.
Lotte van Cleef Vermeer-12 klein (tafel)
Lotte van Cleef Vermeer-5

Lotte Vermeer

Lotte Vermeer is kok, receptontwikkelaar en plantaardig inspirator. Met trainingen, proeverijen en inspiratiesessies helpt ze zorginstellingen bij de voedseltransitie.
B6746FB1-D861-4C8D-B8D9-257DBADB71F3
91144AD3-E9AF-4E59-A564-58B46B4D5ECA

Monique Moreau

In het mooie Limburg was Monique eerst 30 jaar operatieassistentie voordat zij zich volledig in de culinaire wereld begaf.