Mijn naam is Monique Moreau,
Ik ben geboren in Sittard, in een gezin met een zieke vader en een moeder met een enorme passie voor koken. Daardoor ligt mijn hart deels bij de zorg, waarin ik meer dan dertig jaar actief was als operatieassistent chirurgie in de ziekenhuizen van Zuyderland.
Tijdens mijn werk als operatieassistent heb ik diverse opleidingen gevolgd, zoals kok, traiteur, plant-based chef, een wijnopleiding, en daarnaast vele cursussen over voeding en koken.
Naast mijn werk gaf ik kleinschalig les in mijn kookschool en run ik sinds 2018 een restaurant volgens het table d’hôtes-principe.
Tijdens de pandemie schreef ik een unieke plant-based onlinecursus. Hierdoor verdiepte ik mijn kennis over plantaardig koken en groeide dit uit tot mijn passie.
In 2022 zegde ik mijn baan als operatieassistent op om me volledig te richten op koken en educatie. Momenteel volg ik de opleiding tot patissier en ga ik lesgeven in plant-based technieken voor de opleiding SVH plant-based chef.
Via Patrick Deckers van Caring Doctors ben ik nu mede-kartrekker van de Caring Chefs, iets waarop ik erg trots ben.
Het belang van streven naar een duurzaam en gezond voedselsysteem voor mens, dier en planeet is groter dan ooit, en kan juist door heerlijk plantaardig koken gestimuleerd worden.