Als boerenkleindochter ben ik opgegroeid op het Duitse platteland tussen Hamburg en Bremen. Als 17-jarige heb ik voor groepen van 20 tot 130 mensen gekookt in binnen- en buitenland.
Ik ben langdurig teamleider en HR-manager in zorginstellingen geweest. En als opleidingsdocent in het MBO heb ik o.a. Horecastudenten begleid.
Sinds mei 2013 eet en leef ik plantaardig en heb ik opnieuw ontdekt hoeveel betekenis voeding voor mij heeft.
Met de opleiding tot natuurvoedingskok en -therapeut heb ik mij gericht op het koken voor een vitale conditie, waarbij zowel preventie als herstel een rol spelen. Deze kennis heb ik ingezet bij het opstellen van een 21-daags ziekenhuis menu voor het Duitse taalgebied. Ook in Nederland heb ik in verschillende ziekenhuizen inspiratieworkshops en trainingen voor koks verzorgd. En voor de Plants for Joints studie mocht ik reumapatiënten enthousiast maken om met voeding serieus aan hun conditie te werken.
Alle expertise bundel ik in mijn bedrijf Cooking for Life.
Met Caring Chefs wil ik graag in een groter verband werken aan de voedseltransitie en een gezond voedselaanbod in zorginstellingen voor mens, dier en planeet en daarvoor mijn skills en passie inzetten.